Tegoroczny Fine Dining Week odbywa się pod hasłem #NowaGościnność! Wyjątkowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie przeżyć można w niemal 100 najlepszych Restauracjach premium w Polsce. Dzięki partnerowi Goście mogą dokonywać rezerwacji z rabatem!

Czym jest #NowaGościnność?

#NowaGościnność to połączenie profesjonalizmu i najwyższej jakości z ciepłą i przyjacielską obsługą. To dbanie o relacje i dopieszczanie każdego elementu tak, aby Gość czuł się zaopiekowany na każdym poziomie. Nowa Gościnność łączy kunszt Chefa Kuchni, jakościowe składniki i doskonałe dania, wyjątkową atmosferę i obsługę. Emocje stają się jednym z elementów całego doświadczenia w Restauracji. Oto kilka Restauracji, w których zasmakować można Nowej Gościnności.

Restauracja Sowa

Znajdująca się przy Alei Wojska Polskiego 13 Restauracja Sowa to przede wszystkim zgrany zespół ludzi, którzy z największą starannością zadba o miło spędzony poranek, popołudnie i wieczór. W Restauracji wszyscy mocno wierzą, że dobra obsługa opiera się na otwartości i zrozumieniu preferencji Gości, dlatego każda wizyta będzie ucztą dla ciała i duszy. W 5-daniowym festiwalowym menu znalazły się między innymi jarskie ceviche podane z zieloną tapioką, imbirem, kurkumą i czarnuszką czy sałatka quinoa z awokado, drobno pokrojoną papryką, mango, zielonym ogórkiem, selerem naciowym i czerwoną cebulą podana z opalanym melonem i majonezem truflowym w wersji wegetariańskiej oraz mozaika z łososia otoczona ziołami podana z płatkami nori, smażonymi grzybkami shimeji, ryżową chrupką, sosem teriyaki i czarnym kawiorem czy domowy pasztet z królika otulony boczkiem, podany z konfiturą pomidorową oraz sosem balsamicznym w menu mięsnym.

Karkut

Bogurodzicy 1 to adres, który warto znać. Pięciodaniowe menu festiwalowe nie skupia się na wołowinie, z której znana jest Restauracja. Kunszt Chefa Przemysława Olczyka możemy poznać na nowo w połączeniach takich jak dziki szczaw, pokrzywa, zsiadłe mleko, pączek z wędzoną śmietaną i słone chrupki; wątłusz, wędzony węgorz, młoda polska kapusta i sos veloute, czy też konfitowany francuski gołąb, pate drobiowe, pieczarka brunatna i fermentowany czarny czosnek z mirabelką. Tego trzeba doświadczyć!

Kresowa

Restauracja Kresowa znajduje się w pobliżu centrum miasta przy Alei Wojska Polskiego 67. Za kulinarnymi sterami stoi Chef Kuchni Marcin Chmiel, który serwuje Gościom kuchnię lokalną, polską i europejską z nowoczesnym twistem. W ramach Fine Dining Week można spróbować tu takich dań jak chrupiące jajko podane z sałatką z ziemniaka, szczawiem i czerwonym kawiorem z łososia, stek z kalafiora podany z małżami i orientalnym sosem z szafranu, pomidorów i ziół oraz roladka z kurczaka w boczku faszerowana pistacją i morelą podana na waniliowo-morelowym puree.

Lista Restauracji oraz pełne przygotowane przez nie menu festiwalowe można sprawdzić na stronie https://FineDiningWeek.pl/. Na Gości czekają doświadczenia restauracyjne dostępne w specjalnej festiwalowej cenie: 3 dania + amuse-bouche i koktajl za 99 zł, 5 dań + amuse-bouche i koktajl za 179 zł, oraz większe, rozbudowane menu w cenie powyżej 199 zł. Tegoroczny Partner Festiwalu Roku Gin zadbał o festiwalowe koktajle - do rezerwacji można dodać Roku Gin & Kinley Tonic Water (tradycyjne połączenie ginu z tonikiem) lub Roku Kyoto Club (orzeźwiający koktajl z zieloną herbatą i sokiem malinowym). Dzięki Partnerowi Koktajlowemu - Kinley - dostępna jest również wersja bezalkoholowa - moktail Kinley Elderflower Zero.

Odkryj Nową Gościnność i rezerwuj doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://FineDiningWeek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Fine Dining Week jest przewidziana na 120 minut.

Rezerwacje: https://FineDiningWeek.pl/

Sprzedaż już trwa!

Termin Festiwalu: 5 lipca – 31 lipca 2023