Restauracja Kaukaz zadomowiła się już na kulinarnej mapie Szczecina i z każdym miesiącem zbiera coraz większe grono zadowolonych gości. To idealne miejsce, by zasmakować kuchni kaukaskiej.
Jak przyznaje właściciel restauracji Amadeusz Walczuk, lokal odwiedzają głównie osoby po 30, które lubią poznawać nowe smaki.
– Częstymi gośćmi są również Ormianie, Ukraińcy i osoby zza wschodniej granicy. Dla nich to powrót do smaków dzieciństwa, smaków swojego regionu. Często się zdarza, że nasza szefowa kuchni jest proszona na salę, by porozmawiać z odwiedzającymi restaurację klientami – mówi właściciel.
Karta nie jest bardzo rozbudowana – dostępna tutaj. Łatwo można dostrzec, że to jeden z nielicznych szczecińskich lokali, w którym serwowana jest jagnięcina w kilku postaciach. Można jej spróbować zarówno w chinkali (gruzińskich pierogach z rosołem w środku), jak i w postaci szaszłyków czy aromatycznego gulaszu (chahoshibili). W menu nie brakuje również dań wegetariańskich, wegańskich czy tradycyjnych dla tego regionu gołąbków zawiniętych w liście winogron.
Kaukaz - kuchnia tradycyjna. Zapraszamy from YEA! Agencja koncerowa on Vimeo.
Od niedawna w restauracji serwowana jest kompozycja tradycyjnych przekąsek i dań głównych. Do wyboru wersja mięsna lub wegetariańska dla 2 lub 4 osób. Również dla najmłodszych można zamówić chinkali wołowo – wieprzowe czy chaczapuri z Nutellą i bananem.
W restauracji panuje miła atmosfera. Nastrój buduje delikatne oświetlenie, które szczególnie wieczorami sprzyja ciekawym rozmowom przy lampce gruzińskidego wina.
Restauracja Kaukaz jest czynna w tygodniu do godz. 22:00, a w piątki i soboty do 23:00.
Kaukaz – kuchnia tradycyjna
Ul. Krzywoustego 14
Rezerwacje: 790 380 876
https://www.facebook.com/Kaukaz-kuchnia-tradycyjna-274306839812062/
Komentarze
12