W sobotę, 15 października br., przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się kolejna odsłona „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.
Wędliny, miody i przetwory mleczne wprost od okolicznych rolników, to tylko niektóre produkty, które będzie można nabyć podczas siódmej już w tym roku edycji Bazarku na Bronowickiej. Swoje stoiska wystawią ponadto lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów oraz przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie również domowych przysmaków i słodkich wypieków.
Szczegółowy harmonogram i terminy funkcjonowania bazarku dostępne są na oficjalnym profilu FB KOWR OT w Szczecinie.
Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa od 09.00 do 13.00.
Lista wystawców:
-
Irgo - wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami.
-
Gospodarstwo Rolne Norbert Dobosiewicz - marwicki pasztet z królika i z kaczki.
-
Gospodarstwo ekologiczne Frykas - sery dojrzewające krowie, kozie i owcze.
-
Pasieka Miody Jana - „Akacjowy Miód Cedyński”.
-
Ryby z Wyspy Wolin - „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.
-
RolMar - tradycyjne wędzonki.
-
Gospodarstwo rolne. Ewa Rzepnikowska - jajka, ogórki i kapusta kiszona.
-
Gospodarstwo rolno-sadownicze. Leokadia Nowak - jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.
-
Tomasz Sadowski. Cuda z ula - miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem.
-
Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak Gospodarstwo Rolne - warzywa sezonowe, jajka.
-
Gospodarstwo Rolne Jan Pawlonka - mleko, sery kozie i krowie.
-
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "KADAMIR" Kacper Chojnacki.
-
Krzysztof Sadłoń - Gospodarstwo Rolne - mąka orkiszowa i naturalna maść z konopi siewnej.
-
Pasieka MAJA Piotr Krawczyk - Miody, produkty pszczele.
-
Koło Gospodyń Wiejskich MIERZYNIANKI - domowe wypieki i przetwory.
-
Koło Gospodyń Wiejski WKRZANKI - ryba wędzona (węgorz, leszcz), paprykarz, warzywa.
-
Katarzyna i Damian Frycz RHD - swojskie pasztety.
Komentarze
0