W najbliższą sobotę, 1 października 2022, przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się 14. w tym roku edycja „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.
Swoje stoiska wystawią lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów, przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie domowych przysmaków i słodkich wypieków przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, wędlin, tradycyjnego paprykarza i miodów. Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa od godz. 09.00 do 13.00.
Lista wystawców:
-
Irgo - wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami.
-
Gospodarstwo rolne. Norbert Dobosiewicz - marwicki pasztet z królika i z kaczki.
-
Gospodarstwo ekologiczne Frykas - sery dojrzewające krowie, kozie i owcze.
-
Pasieka Miody Jana - „Akacjowy Miód Cedyński”.
-
Ryby z Wyspy Wolin - „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.
-
RolMar - tradycyjne wędzonki.
-
Gospodarstwo rolne. Ewa Rzepnikowska - jajka, ogórki i kapusta kiszona.
-
Gospodarstwo rolno - sadownicze. Leokadia Nowak - jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.
-
Gospodarstwo Rolne Agnieszka Jäger - domowe przetwory, ciasta, syropy konserwowe, dżemy.
-
Tomasz Sadowski. Cuda z ula - miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem.
-
Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak - warzywa sezonowe, jajka.
-
Gospodarstwo rolne. Paolo Cesqui - ser typu włoskiego, sery naturalne z przyprawami: oregano, czarnuszką i orzechem włoskim.
-
Pasieka Haliny i Jana Kociołków - miody lipowe i mniszkowe.
-
Gospodarstwo rolne. Jan Pawlonka - mleko, sery kozie i krowie.
-
KGW „Magnolia” - domowe wypieki i przetwory.
-
Zakład Przetwórstwa Mięsnego „KADAMIR” Kacper Chojnacki.
Komentarze
0