Restauracja Marshal food powstała w 2017 roku. Marshal – nieużywane współcześnie brytyjskie słowo oznaczające w przeszłości powożącego końmi, którego zawsze po podróży trzeba było ugościć i nakarmić. Stąd nazwa Marshal food. Logo wyglądające jak korona to w rzeczywistości 3 osoby siedzące przy jednym stole.
Opis miejsca

Restauracja Marshal food powstała w 2017 roku. Marshal – nieużywane współcześnie brytyjskie słowo oznaczające w przeszłości powożącego końmi, którego zawsze po podróży trzeba było ugościć i nakarmić. Stąd nazwa Marshal food. Logo wyglądające jak korona to w rzeczywistości 3 osoby siedzące przy jednym stole.

Szefem kuchni jest Jakub Mołda – ambasador międzynarodowego projektu Chefs for Change kampanii RoślinnieJemy. Projekt ma na celu promowanie roślinnej kuchni serwowanej w restauracjach na całym świecie. Projekt nasz rodzimy, polski. Tym bardziej warto o nim wspomnieć.

Marshal food to kameralna restauracja w sercu Szczecina, serwująca współczesne dania kuchni europejskiej, koktajle i rzemieślnicze napitki oraz kraftowe browary z Polski, bliskiego regionu Niemiec oraz Czech. Zaopatrujemy się w wieprzowinę z Pomorza Drawskiego, kiełbasę autorskiego przepisu z czosnkiem niedźwiedzim i szałwią produkujemy i wędzimy przy ulicy Rayskiego w Manufaktorii wędlin. Suszone płatki bławatka do sałat kupujemy z ekologicznego gospodarstwa a musztardę produkujemy sami z bio gorczycy. Dodatkowo co miesiąc proponujemy gościom roślinne menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru wraz z rzemieślniczym napitkiem, koktajlem lub piwem do pairingu. Serwujemy kawę ze szczecińskiej Palarni Kawy Korona. Nasz zespół ma ponad 100 autorskich przepisów w tym jeden w książce kucharskiej „Smaki Śródmieścia” wydanej przez stowarzyszenie Oswajanie Sztuki, biorące udział w szerokiej rewitalizacji Śródmieścia naszego miasta.

Dodatkowo otrzymaliśmy dwukrotnie, od 2019 roku, wyróżnienie w plebiscycie Równa Firma organizowanym przez Fundację Biznes Innowacje Networking przy Uniwersytecie Szczecińskim, wraz z partnerami m.in. Forum Odpowiedzialnego Biznesu oraz Polską Fundacją Przedsiębiorczości.

Plebiscyt wyróżnia firmy z województwa odpowiedzialne społecznie. CSR (Corporate Social Responsibility).

Prowadząc firmę współtworzymy region i dbamy o wiele więcej. Warto to wiedzieć przy wyborze i poleceniach restauracji w mieście i regionie.

Godziny otwarcia
Poniedziałek: 13:00 - 23:00
Wtorek: 13:00 - 23:00
Środa: 13:00 - 23:00
Czwartek: 13:00 - 23:00
Piątek: 13:00 - 23:00
Sobota: 13:00 - 00:00
Niedziela: 13:00 - 23:00