Piernikowa beza z kremem cytrusowo-korzennym, beza czekośliwka z cynamonem, suche beziki o smaku piernikowym, a nawet domek z piernika – m.in. takie pyszności mogą zagościć na Waszych świątecznych stołach. Hanna Komór, twórczyni najsłynniejszych szczecińskich bez, przygotowała specjalną ofertę wypieków na zbliżające się wielkimi krokami święta. Zamówienia można składać do 20 grudnia.

Bezy Hani robią furorę wśród szczecinian. Klienci chwalą nie tylko smak, ale i wygląd misternie zdobionych torcików. Przy stoisku Szczecińskiej Bezy na Szczecińskim Bazarze Smakoszy co niedzielę ustawiają się kolejki, równie dużą popularnością cieszy się bezowa pracownia przy ul. Sikorskiego 8, otwarta dla gości w każdy czwartek, piątek oraz sobotę.

Bezowe torty od Szczecińskiej Bezy są kruche na zewnątrz oraz piankowe w środku. Krem wykonywany jest na bazie bitej śmietany. Ich twórczyni nie używa żelatyny. Bezy są bezglutenowe.

 

Z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia, Szczecińska Beza przygotowała specjalną świąteczną ofertę, w której znalazły się nowe smaki oraz produkty:

- beza czekośliwka z cynamonem

- piernikowa beza z kremem cytrusowo-korzennym

- suche smakowe beziki o smaku pierniczkowym

- pierniczki

- domek z piernika

 

Zamówienia na świąteczne bezy (w świątecznych, jak i pozostałych smakach) można składać do 20 grudnia, wysyłając SMS pod nr 506 915 314. Na produkty zamawiane na okres 21 – 24 grudnia 2019 obowiązuje specjalny cennik (w tabelce poniżej). Odbiór świątecznych bez w Wigilię będzie możliwy w godz. 11:00-15:00.


Pozostałe smaki bez to:

(do wyboru na zwykłej białej bezie lub różowej (barwionej barwnikiem spożywczym))

- owoce leśne – krem kwaskowaty

- malina – kwaskowaty

- truskawka

- mango

- masło orzechowe ze słonymi orzeszkami i karmelem – bardzo słodki smak

- czekoowoce leśne lub czekomalina (krem na bazie gorzkiego kakao) – smak kwaskowaty

- czekolada – słodki smak, krem na bazie czekolady

- cytryna – bardoz kwaśny, w kremie nie ma prawie w ogóle cukru

- grejpfrut

- pomarańcza

- oreo pavlova – inny typ pieczenia bezy – ciasteczka zapiekane są w bezie, dlatego jest jednopiętrowa i bardzo słodka; tylko w dużym rozmiarze

- róża – krem kwaskowaty, wykonywany na bazie kremu z cytryny

- różana malina – beza o smaku różanym z kremem malinowym (lub dowolnym innym kremem)

Więcej informacji na stronie: http://alwaysandforeverhungry.pl/oferta-swiateczna/ oraz Facebooku: https://www.facebook.com/alwaysandforeverhungry/