Już wkrótce restauracja Stara Rzeźnia rozpocznie działalność pod nazwą Rzeźnia Szczecin. Nowy dzierżawca to szansa na dalsze, lepsze funkcjonowanie lokalu, który położony jest w najpiękniejszym miejscu w Szczecinie. Łasztownia dynamicznie się rozwija, każdego dnia – niezależnie od pory roku – jest tam tłum spacerowiczów i turystów. Dobre poprowadzenie restauracji w tym miejscu to właściwie gwarancja komercyjnego sukcesu. Restauracja ma kilka walorów. Ponadto w lokalu wydzielona jest specjalna mesa kapitańska.
To miejsce, które szczególnie ukochali sobie ludzie morza w Szczecinie. „To wysublimowane pomieszczenie”
Mesa kapitańska to pomysł Prezes Grupy CSL Laury Hołowacz, którą do nadania restauracji morskiego charakteru przekonał zaprzyjaźniony Klub Kapitanów Żeglugi Wielkiej. Mesa to pomieszczenie wystylizowane na tawernę morską. Jest pełna żeglarskich i marynistycznych akcentów, z okien widzimy piękną Odrę, a cała część wzbogacona została unikatowymi pamiątkami przekazanymi przez kapitanów i ludzi morza. W tym miejscu organizowane są rozmaite morskie spotkania:
– Łasztownia to wyspa związana z portem, morzem, z żeglarzami. W mesie kapitańskiej znajduje się koło ze statku Kociewie, znajduje się bulaj, telegraf statkowy oraz prywatne pamiątki zebrane od Kapitanów Żeglugi Wielkiej. Ściany mesy ozdobione są pięknymi zdjęciami i pracami plastycznymi związanymi z morzem. Wszystko utrzymane jest w tawernowym, drewnianym klimacie, zachęcającym zarówno do dobrej zabawy przy trunku, jak i do rodzinnego obiadu – mówi Prezes Grupy CSL Laura Hołowacz.
Mesa wzbogacona została o znaki pamiątkowe z finałów regat The Tall Ships Races, które odbywały się w Szczecinie, jest to miejsce wielu spotkań i wydarzeń, do którego żeglarze i kapitanowie wracają zawsze z sentymentem. – To wysublimowane pomieszczenie o pięknym charakterze – dodaje Laura Hołowacz.
Stara Rzeźnia przyciąga tłumy mieszkańców. To potencjalni klienci restauracji
Nowy restaurator będzie mógł więc korzystać ze świetnie prosperujących miejsc, które wpisały się już w tożsamość Szczecina oraz cieszą się zainteresowaniem konkretnych grup odbiorców. Restauracja Rzeźnia będzie integralną częścią Centrum Kultury Euroregionu Stara Rzeźnia, które każdego tygodnia organizuje szereg wydarzeń przyciągających tłumy. Kiedy coś się dzieje na Łasztowni, to restauracja zawsze jest pełna gości.
– Każdego roku Stara Rzeźnia realizuje ponad 250 wydarzeń o charakterze biznesowym, kulturalnym i społecznym. Na ogół jest tak, że nasz restaurator zapewnia catering, poczęstunek i zaprasza gości. Zależy nam na dobrej współpracy, najlepszych produktach i dobrej obsłudze, to gwarantuje idealne połączenie, z którego restauracja będzie korzystać. Dzięki tym wspólnym działaniom restauracja może pozyskiwać klientów. Warto wspomnieć takie wydarzenia jak np. międzynarodowa Gala Żeglarska, gdzie obiad po konkursie odbył się w restauracji, czy koncerty gwiazd występujących w Starej Rzeźni – dodaje Prezes Laura Hołowacz.
Jak poprowadzić restaurację w Starej Rzeźni? Zaproszenie do rozmów wciąż aktualne!
Osoby zainteresowane poprowadzeniem restauracji w budynku Starej Rzeźni mają czas do końca stycznia na zgłoszenie chęci udziału w rokowaniach. Restauracja jest w pełni wyposażona, a lokalizacja, czyli Stara Rzeźnia, ma doskonałą pozycję na rynku i rozpoznawalność. To wielka szansa dla przedsiębiorcy działającego w gastronomii, jak również dla osób, które kochają kuchnię i chcą rozpocząć swoją przygodę z tą branżą.
Do rokowań mogą przystąpić osoby fizyczne, prawne oraz jednostki organizacyjne nieposiadające osobowości prawnej (także spółki cywilne i konsorcja), które złożą pisemną odpowiedź na zaproszenie do rokowań, wykażą niezbędne doświadczenie oraz zdolność finansową do poprowadzenia restauracji. Warunkiem udzielenia szczegółowych informacji dotyczących projektu jest złożenie zapraszającemu oryginalnie podpisanego oświadczenia o zachowaniu poufności, którego treść opublikowano na stronie internetowej firmy CSL oraz Centrum Kultury Euroregionu Stara Rzeźnia.
Pisemne Odpowiedzi na Zaproszenie należy składać zgodnie z informacjami zawartymi w niniejszym Zaproszeniu do rokowań w siedzibie Zapraszającego w godz. 9.00–15.00 do dnia 31.01.2019 r. Potencjalni Partnerzy Biznesowi zostaną powiadomieni o wynikach postępowania do dnia 6.02.2020. Osobą kontaktową w celu otrzymania szczegółowych informacji dotyczących projektu są Laura Hołowacz, e-mail: laura.holowacz@csl.eu, i Anna Herman, tel.: 609 189 501, e-mail: anna.herman@csl.eu, w dniach roboczych w godz. 10.00–15.00.
Szczegółowy regulamin udziału w rokowaniu oraz niezbędne oświadczenia i deklaracje można znaleźć na stronach internetowych Grupy CSL oraz Centrum Kultury Euroregionu Stara Rzeźnia.
Komentarze
16