Przepyszna kuchnia oparta na prawdziwych włoskich składnikach, swobodna atmosfera i niebanalna architektura. 22.02.2022 o godz. 12:22 swoją działalność w Posejdonie rozpoczęła nowa włoska restauracja Forno Nero.
Restauracja Forno Nero swoją nazwę wzięła od wielkiego czarnego pieca włoskiej marki PizzaMaster, który utrzymuje temperaturę 510 stopni. To w nim pizzaiolo wypiekają tradycyjną, neapolitańską pizzę. Ale lokal nie stawia wyłącznie na te danie. W bogatym menu znajdują się zarówno typowe włoskie potrawy, makarony i desery, ale i autorskie przepisy szefa kuchni. Receptury bazują na oryginalnych składnikach sprowadzanych z różnych zakątków Italii.
Lokal wraz z antresolą zajmuje dwa piętra i ponad 330 m2, jest gotowy pomieścić ponad 130 osób. W cieplejszym sezonie dodatkowo od strony ul. Partyzantów otwarty będzie ogródek, a do dyspozycji gości jest parking w podziemiach biurowca. Restauracja ma ambicje stać się sztandarowym miejscem spotkań mieszkańców Szczecina, w którym można zjeść pyszne jedzenie w towarzystwie najlepszych drinków i alkoholi.
– Chcemy, by prócz wspaniałej kuchni naszą wizytówką była prawdziwie biesiadna atmosfera. Dokładamy wszelkich starań, by nasi goście czuli się tu swobodnie. Muzyka, wino, drinki, pyszne jedzenie sprzyjać mają okazjom do tak nadszarpniętych w czasach pandemii spotkań towarzyskich – mówią przedstawiciele restauracji.
Lokal zaprasza również na typowo włoskie śniadania przy aromacie mocnej kawy i otwarty będzie do późnych godzin nocnych. Przygotowano również ofertę dla najmłodszych.
Forno Nero to drugi po Zielonym Patio lokal gastronomiczny w Posejdonie. Zachęcamy do śledzenia jego poczynań na Facebooku: https://www.facebook.com/fornonero.szczecin
Komentarze
10