Chcesz otworzyć lokal typu fast food i zastanawiasz się, co w nim serwować? Zapiekanki, burgery, pizza? Może sushi? Lub kebab? Możliwości jest wiele, a konkurencja - mocna.

Jeśli jednak wnikliwie przeanalizujesz rynek i odpowiesz na pytania: Co smakuje większości klientów odwiedzających fastfoody? Jakiego lokalu brakuje w Twojej okolicy? Na jakim daniu możesz zbudować urozmaicone, atrakcyjne menu? - może okazać się, że doskonałym pomysłem na Twój lokal jest restauracja z chrupiącym kurczakiem. Sprawdź, dlaczego warto postawić na nuggetsy w chrupiącej panierce!

Kebab, pizza, hamburgery czyli duża konkurencja

To prawda, że wielu z nas lubi pizzę czy hamburgera i często właśnie te dania wybiera, gdy ma ochotę zjeść coś mieście. Zastanówmy się, z czego tak naprawdę wynika ten wybór? Być może jest podyktowany dużą ilością lokali serwujących tego typu dania?

Są miejsca, gdzie na każdej ulicy znajdziesz budkę z kebabem czy burgerownię. Konkurencja jest ogromna. Serwując nawet najbardziej apetyczną pizzę, zapiekankę czy hamburgery, trudno Ci będzie przyciągnąć tłumy do lokalu z menu niewiele różniącym się od tego, które oferują Twoi rywale.

Kawałki kurczaka w chrupiącej panierce - na topie przez cały rok

Twoją szansą na wyróżnienie się i pozyskanie wielu klientów, jest zaoferowanie czegoś innego - nowego i pysznego. Czegoś, co trafi w gusta miłośników Street Foodu i barów szybkiej obsługi. Restauracja z kurczakiem to pomysł, który ma ogromną szansę powodzenia - właśnie z tych powodów.

Kurczaka w chrupiącej panierce lubią chyba wszyscy - złociste nuggetsy z powodzeniem zaserwujesz zarówno dorosłym, jak i dzieciom. To danie, na które moda trwa cały rok, nie dotyczy jej sezonowość. Poza tym chrupiące kawałki kurczaka łatwo się przygotowuje - wystarczy dobre mięso, odpowiednia panierka do kurczaka i podstawowe wyposażenie kuchni. Do tego kurczak w panierce to świetna baza do skomponowania różnorodnego i apetycznego menu.

Panierka do kurczaka - klucz do kulinarnego sukcesu

Chrupiąca panierka na kurczaku nie tylko smakuje fantastycznie, ale także fantastycznie wygląda - już sam jej widok rozbudza apetyt i zachęca do skosztowania. Czy przyrządzenie kurczaka, serwowanego w restauracjach KFC jest skomplikowane? Wręcz przeciwnie! Gastronomiczna panierka do kurczaka, świeże, zamarynowane mięso drobiowe i prawidłowo wykonane panierowanie sprawią, że bez trudu przygotujesz perfekcyjnego panierowanego kurczaka w amerykańskim stylu .

Gotowa panierka do kurczaka https://hollypowder.pl to gwarancja chrupiącej, postrzępionej struktury i złocistego koloru. Kawałki kurczaka wystarczy zamarynować, opanierować zgodnie z instrukcją producenta panierki do kurczaka i usmażyć. We frytkownicy! Prawda, że to proste i wygodne rozwiązanie? A w dodatku stosunkowo niedrogie!

Lokal z kurczakiem w panierce i niskie koszty inwestycyjne

Koszty inwestycji otwarcia lokalu typu fast food serwującego nuggesty są kusząco niskie. W jakie sprzęty powinieneś zainwestować? Na początku tej gastronomicznej drogi potrzebujesz zaledwie kilku urządzeń: frytkownicy, grilla kontaktowego, opiekacza oraz kilku podstawowych przyborów kuchennych. Z ich pomocą możesz bez trudu przygotować nie tylko kawałki mięsa w chrupiącej panierce, ale także całą listę atrakcyjnych i apetycznych dań na bazie panierowanego kurczaka.

Chrupiący kurczak to nie tylko nuggetsy

Obawiasz się, że chrupiące kawałki kurczaka serwowane w kubełku to ciekawa, ale mało urozmaicona oferta? Nic bardziej mylnego! To baza do stworzenia szeregu dań, które przyciągną do Twojego lokalu zarówno fanów nuggetsów, jak i miłośników burgerów, tortilli i sałatek.

Kawałki kurczaka w chrupiącej panierce wykorzystasz do przygotowania pysznych burgerów, wrapów i pożywnej sałatki. Kurczak w panierce sprawdzi się jako podstawa kanapki - idealnej zarówno na ciepło, jak i na zimno. Pasują do niego frytki, sosy i wszystkie warzywa, więc w prosty sposób możesz na jego bazie skomponować naprawdę bogate i urozmaicone menu.

Z czym serwować soczystego kurczaka?

Masz ochotę zaskoczyć swoich klientów i zaoferować coś zupełnie nowego? Kurczak w panierce to danie, do którego możesz użyć wielu rodzajów pieczywa, świetnie się komponuje z ulubionym sosem, a nawet z niektórymi owocami, jak na przykład ananas!

Korzystając z gotowej panierki, nie musisz poświęcać czasu na szukanie odpowiedniej receptury na panierkę. Swoją kulinarną kreatywność wykorzystaj w łączeniu idealnego panierowanego kurczaka z nowymi dodatkami. Cóż... czas to przyznać. Kurczak w cieście naleśnikowym czy w płatkach kukurydzianych już dawno przestał cieszyć się popularnością. Jeśli masz stawiać kurczaka, postaw na najlepszego kurczaka w amerykańskim stylu.

Idealne na tradycyjny i szybki obiad

Lokal, który serwuje kurczaka jak w restauracjach KFC, będzie cieszył się popularnością. Chrupiący kurczak to idealna propozycja na rodzinny obiad na mieście, na kolację z przyjaciółmi, czy na szybką przekąskę, gdy mamy ochotę zjeść coś ciepłego i pożywnego.

Wystarczy, że zastosujesz gotowe rozwiązania, takie jak gastronomiczna panierka do kurczaka zamiast bułki tartej i płatków kukurydzianych oraz panierowanie zgodne z wytycznymi producenta panierki, a uzyskasz efekt, którego pozazdrości Ci konkurencja: pyszne i apetyczne danie, po które ustawiać się będzie kolejka.