Sprawdzeni, lokalni producenci i ich najlepsze produkty – w najbliższą sobotę (4 listopada) ponownie będzie można zrobić zakupy na rolniczym bazarku na Gumieńcach. Wystawcy będą czekać od godz. 09:00.

To wydarzenie za każdym razem przyciąga wielu mieszkańców. Na Sobotnim Bazarku na Bronowickiej można nabyć najwyższej jakości żywność od lokalnych producentów. Na miejscu znajdziemy stoiska m.in. z tradycyjnymi wędlinami, serami i przetworami mlecznymi, jajami, miodami, warzywami, orzechami, przetworami rybnymi.

Najbliższa edycja już w sobotę, 4 listopada, w godz. 09:00-13:00 przy ul. Bronowickiej 41 (przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa). 

Lista wystawców:

  • Firma Handlowo Usługowa „IRGO” Ireneusz Jung – wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami: kiełbasa, kaszanka, salceson, boczek wędzony, wędzona polędwica;
  • Tomasz Sadowski Gospodarstwo Pasieczne „Cuda z ula” – miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem, produkty pszczele;
  • Gospodarstwo Rolne Jan Pawlonka – mleko kozie, sery kozie i krowie;
  • Gospodarstwo Rolne Ewa Rzepnikowska – wiejskie jajka, ogórki i kapusta kiszona, warzywa;
  • Gospodarstwo Rolne Norbert Dobosiewicz – marwicki pasztet z królika i kaczki, domowe przetwory warzywne;
  • Gospodarstwo Rolne Edward Sobczak – warzywa sezonowe, jajka;
  • Gospodarstwo Ekologiczne FRYKAS Cezary, Edyta Szczupak – sery dojrzewające krowie, kozie i owcze, sałatki, przetwory warzywne i owocowe;
  • Rol-Mar Kamila i Eliasz Jajszczyk-Iwanek, Gorzów Wlkp. – naturalne wędliny, tradycyjnie wędzone na ciepło, drewnem bukowym, olchowym i owocowym. Sezonowo warzywa i owoce;
  • Ryby z Wyspy Wolin – paprykarz z dorsza, łososia, garmażerka rybna;
  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego KADAMIR – wędliny własnego wyrobu, kiełbasy, wędzonki, garmażerka;
  • Pasieka Miody Jana Magdalena i Jan Olszańscy – miody, produkty pszczele;
  • Rolniczy Handel Detaliczny, Sprzedaż Bezpośrednia Sanocki Przemysław – miody, produkty pszczele dżemy domowe;
  • Gospodarstwo Rolne LASKOLAND Krzysztof i Jolanta Sęk – orzechy laskowe;
  • Koło Gospodyń Wiejskich „MIERZYNIANKI” – domowe wypieki i przetwory, rękodzieło;
  • ZAGRODA NIEBOROWO Edyta Pajor – wyroby garmażeryjne: pasztet z królika, pasztet z gęsi, pasztet z indyka, okrasa z gęsi oraz okrasa z kaczki;
  • Małgorzata i Ryszard Simińscy Pasieka CZELIN – miody, produkty pszczele;
  • Wasilewski Mieczysław – oleje konopne i inne przetwory;
  • Sady Tomasz Rajewski – jabłka, gruszki, soki;