Sprawdzeni, lokalni producenci i ich najlepsze produkty – w najbliższą sobotę (4 listopada) ponownie będzie można zrobić zakupy na rolniczym bazarku na Gumieńcach. Wystawcy będą czekać od godz. 09:00.
To wydarzenie za każdym razem przyciąga wielu mieszkańców. Na Sobotnim Bazarku na Bronowickiej można nabyć najwyższej jakości żywność od lokalnych producentów. Na miejscu znajdziemy stoiska m.in. z tradycyjnymi wędlinami, serami i przetworami mlecznymi, jajami, miodami, warzywami, orzechami, przetworami rybnymi.
Najbliższa edycja już w sobotę, 4 listopada, w godz. 09:00-13:00 przy ul. Bronowickiej 41 (przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa).
Lista wystawców:
- Firma Handlowo Usługowa „IRGO” Ireneusz Jung – wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami: kiełbasa, kaszanka, salceson, boczek wędzony, wędzona polędwica;
- Tomasz Sadowski Gospodarstwo Pasieczne „Cuda z ula” – miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem, produkty pszczele;
- Gospodarstwo Rolne Jan Pawlonka – mleko kozie, sery kozie i krowie;
- Gospodarstwo Rolne Ewa Rzepnikowska – wiejskie jajka, ogórki i kapusta kiszona, warzywa;
- Gospodarstwo Rolne Norbert Dobosiewicz – marwicki pasztet z królika i kaczki, domowe przetwory warzywne;
- Gospodarstwo Rolne Edward Sobczak – warzywa sezonowe, jajka;
- Gospodarstwo Ekologiczne FRYKAS Cezary, Edyta Szczupak – sery dojrzewające krowie, kozie i owcze, sałatki, przetwory warzywne i owocowe;
- Rol-Mar Kamila i Eliasz Jajszczyk-Iwanek, Gorzów Wlkp. – naturalne wędliny, tradycyjnie wędzone na ciepło, drewnem bukowym, olchowym i owocowym. Sezonowo warzywa i owoce;
- Ryby z Wyspy Wolin – paprykarz z dorsza, łososia, garmażerka rybna;
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego KADAMIR – wędliny własnego wyrobu, kiełbasy, wędzonki, garmażerka;
- Pasieka Miody Jana Magdalena i Jan Olszańscy – miody, produkty pszczele;
- Rolniczy Handel Detaliczny, Sprzedaż Bezpośrednia Sanocki Przemysław – miody, produkty pszczele dżemy domowe;
- Gospodarstwo Rolne LASKOLAND Krzysztof i Jolanta Sęk – orzechy laskowe;
- Koło Gospodyń Wiejskich „MIERZYNIANKI” – domowe wypieki i przetwory, rękodzieło;
- ZAGRODA NIEBOROWO Edyta Pajor – wyroby garmażeryjne: pasztet z królika, pasztet z gęsi, pasztet z indyka, okrasa z gęsi oraz okrasa z kaczki;
- Małgorzata i Ryszard Simińscy Pasieka CZELIN – miody, produkty pszczele;
- Wasilewski Mieczysław – oleje konopne i inne przetwory;
- Sady Tomasz Rajewski – jabłka, gruszki, soki;
Komentarze
7