26 lutego br., przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się trzecia w tym roku odsłona „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.

Swoje stoiska wystawią lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów, przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie domowych przysmaków i słodkich wypieków przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, wędlin, tradycyjnego paprykarza i miodów. Szczegółowy harmonogram funkcjonowania bazarku dostępy jest na profilu FB KOWR OT w Szczecinie. Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa w godz. od 09.00 do 13.00.

Lista wystawców:

„Irgo” – wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami.

Gospodarstwo rolne. Norbert Dobosiewicz - marwicki pasztet z królika i z kaczki.

Gospodarstwo ekologiczne Frykas - sery dojrzewające krowie, kozie i owcze.

Pasieka Miody Jana - „Akacjowy Miód Cedyński”.

Ryby z Wyspy Wolin – „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.

RolMar – tradycyjne wędzonki.

Gospodarstwo rolne. Bio Farma Kolin – jaja pastwiskowe, jaja marynowane z warzywami, pasty jajeczne.

Ewa Rzepnikowska – jajka, ogórki i kapusta kiszona.

Gospodarstwo rolno - sadownicze. Leokadia Nowak - jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.

Tomasz Sadowski. Cuda z ula – miody wielokwiatowo – spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem.

Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak - warzywa sezonowe, jajka.

Gospodarstwo rolne. Paolo Cesqui - ser typu włoskiego, sery naturalne z przyprawami: oregano, czarnuszką i orzechem włoskim.

Green Love - mikroliście - świeże listki groszku, słonecznika, rukoli, rzodkiewki i wiele innych.

Gospodarstwo rolne. Jan Pawlonka - mleko, sery kozie i krowie.

KGW "Magnolia” i KGW „Mierzynianki” – domowe wypieki i przetwory.

Więcej informacji: https://www.facebook.com/kowrszczecin