26 lutego br., przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się trzecia w tym roku odsłona „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.
Swoje stoiska wystawią lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów, przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie domowych przysmaków i słodkich wypieków przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, wędlin, tradycyjnego paprykarza i miodów. Szczegółowy harmonogram funkcjonowania bazarku dostępy jest na profilu FB KOWR OT w Szczecinie. Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa w godz. od 09.00 do 13.00.
Lista wystawców:
„Irgo” – wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami.
Gospodarstwo rolne. Norbert Dobosiewicz - marwicki
pasztet z królika i z kaczki.
Gospodarstwo ekologiczne Frykas - sery dojrzewające krowie, kozie i owcze.
Pasieka Miody Jana
- „Akacjowy Miód Cedyński”.
Ryby z Wyspy Wolin – „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.
RolMar –
tradycyjne wędzonki.
Gospodarstwo rolne. Bio Farma Kolin
– jaja pastwiskowe, jaja marynowane z warzywami, pasty jajeczne.
Ewa Rzepnikowska – jajka, ogórki i kapusta kiszona.
Gospodarstwo rolno - sadownicze. Leokadia Nowak - jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.
Tomasz Sadowski. Cuda z ula – miody wielokwiatowo – spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem.
Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak -
warzywa sezonowe, jajka.
Gospodarstwo rolne. Paolo Cesqui - ser typu włoskiego, sery naturalne z przyprawami: oregano, czarnuszką i orzechem włoskim.
Green Love - mikroliście -
świeże listki groszku, słonecznika, rukoli, rzodkiewki i wiele
innych.
Gospodarstwo rolne. Jan Pawlonka - mleko, sery kozie i krowie.
KGW "Magnolia” i KGW „Mierzynianki” – domowe wypieki i przetwory.
Więcej informacji: https://www.facebook.com/kowrszczecin
Komentarze
1