Temat wykładu: Obiad z księżną
Informacja od organizatorów:
Prowadzący: Damian Goławski, kierownik restauracji „Park Hotel” w Szczecinie
Czy na pewno wiemy, jak należy nakryć stół na uroczyste przyjęcie? Jak ustawić naczynia, ułożyć sztućce, po której stronie nakrycia ułożyć serwetkę i jak ją stosować? O zasadach nakrywania stołu podczas podejmowania znamienitych gości wizytujących Szczecin w minionych latach opowie Damian Goławski, kierownik restauracji Park Hotel w Szczecinie, gdzie na wykwintnych bankietach i obiadach goszczono arystokratów i osobistości ze świata.
Wykładowi towarzyszyć będzie pokaz stosownie nakrytego stołu.
Partnerem wydarzenia jest Park Hotel w Szczecinie.
Wykład towarzyszący wystawie: „Bon appétit”. Zabytkowe sztućce, ich kształt i przeznaczenie
28.02.2019 (czwartek), godz. 17.00-18.30
Galeria Wschodnia (wejście J), wstęp wolny, liczba miejsc ograniczona
Więcej o wystawie „Bon appétit”. Zabytkowe sztućce, ich kształt i przeznaczenie tutaj
Komentarze
0