Jeden z najpopularniejszych piłkarzy w kraju, niegdyś członek reprezentacji Polski, a obecnie zawodnik Pogoni Szczecin, nawiązał współpracę z gastronomiczną siecią franczyzową. Efekt? Grosicki będzie ambasadorem marki Am Am Kebab, w ofercie której znajdzie się Turbo BOX stworzony przez piłkarza.
Kamil Grosicki: „Turbo BOX jest naprawdę smaczny”
Jak informuje sieć w komunikacie prasowym, jeden z liderów Pogoni Szczecin będzie ambasadorem marki, ale zamierza również aktywnie włączyć się w promocję, a nawet otwieranie kolejnych punktów gastronomicznych.
– Podejmując współpracę z Kamilem, wiedzieliśmy, że jest sportowcem najwyższej klasy oraz osobą o niezwykłym podejściu do życia. W czasie pracy nad menu przekonaliśmy się także, że posiada świetny zmysł kulinarny – mówi Michał Kłusek, CEO Dolci Sapori, spółki do której należy koncept franczyzowy Am Am Kebab.
„Smykałkę do gastronomii” szczecińskiego piłkarza potwierdza także marketing manager sieci Anna Łukasiewicz, która w rozmowie z portalem wSzczecinie.pl zdradza, czy lokal firmowany nazwiskiem Grosickiego powstanie w naszym mieście.
– Może otworzy swój własny punkt? W Szczecinie nas jeszcze nie ma, ale prowadzimy kilka rozmów. Myślę, że jest szansa, że jeszcze w tym roku taka sytuacja może mieć miejsce – mówi Anna Łukasiewicz. – Kamil sam zaprojektował swojego Turbo BOX-a, był zaangażowany w tworzenie kompozycji składników – dodaje.
– Cieszę się, że jako ambasador marki zyskałem możliwość istotnego wpływu na menu Am Am Kebab. Jako sportowiec przywiązuję dużą uwagę do codziennej diety, dlatego zależało mi na doborze składników dania. Turbo BOX jest naprawdę smaczny – komentuje Kamil Grosicki, cytowany w komunikacie prasowym.
Szczecin miastem kebabów? „Turyści szukają czegoś więcej”
Szczecin nazywany jest miastem kebabów. To danie niewątpliwie cieszy się dużym zainteresowaniem wśród wielbicieli szybkiej i taniej kuchni. Z czego może to wynikać? Dlaczego w Szczecinie powstaje tak dużo kebabowni?
– Niestety, ale tylko to się sprzedaje – mówi wprost Iwona Niemczewska, autorytet kulinarny i właścicielka restauracji „Z drugiej strony lustra”. – W Polsce albo trzeba mieć gwiazdkę Michelin, albo kebab, żeby przyciągać gości. Restauracje oferujące dobrą jakość są niestety zmuszane do podnoszenia kosztów, bo ceny wszystkiego rosną, a to odstrasza klientów – mówi ekspertka i dodaje: – Szkoda, że Szczecin nie ma dobrej opinii na gastronomicznej mapie Polski. Kebab jest dla tutejszych. Turyści szukają czegoś więcej.
Kamil Grosicki to jeden z najpopularniejszych piłkarzy w Polsce. Swoją karierę zaczynał w Pogoni Szczecin, ale był też zawodnikiem między innymi Legii Warszawa czy Jagiellonii Białystok. Był także wielokrotnym reprezentantem Polski, ostatni raz podczas Mistrzostw Świata w 2022 roku.
Komentarze
24