Organizatorzy zapraszają na kolejną edycję „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej” w godz. 9:00-13:00.
Wędliny, miody, przetwory mleczne, owoce, warzywa, jajka to tylko niektóre produkty, które będzie można nabyć od lokalnych producentów żywności.
Lista wystawców:
Firma Handlowo Usługowa „IRGO” Ireneusz Jung – wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami: kiełbasa, kaszanka, salceson, boczek wędzony, wędzona polędwica;
Tomasz Sadowski Gospodarstwo Pasieczne „Cua z ula8 – miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem, produkty pszczle
Gospodarstwo Rolne Jan Pawlonka – mleko kozie, sery kozie i krowie;
Gospodarstwo Rolne Ewa Rzepnikowska – wiejskie jajka, ogórki i kapusta kiszona, warzywa;
Gospodarstwo Rolne Norbert Dobosiewicz – Marwicki pasztet z królika i z kaczki, domowe przetwory warzywne;
Gospodarstwo Rolne Edward Sobczak – warzywa sezonowe, jajka;
Gospodarstwo Ekologiczne FRYKAS Cezary, Edyta Szczupak – sery dojrzewające krowie, kozie i owcze, sałatki, przetwory warzywne i owocowe;
Rol-Mar Kamila i Eliasz Jajszczyk-Iwanek, Gorzów Wielkopolski – naturalne wędliny, tradycyjnie wędzone na ciepło drewnem bukowym, olchowym i owocowym; sezonowo warzywa i owoce
Ryby z Wyspy Wolin – paprykarz z dorsza, łososia, garmażerka rybna;
Koło Gospodyń Wiejskich MIERZYNIANKI – domowe wypieki i przetwory, rękodzieło;
Green Love – mikroliście: rzodkiewki, słonecznik, brokuł, kapusta, groszek, nasturcja, rzeżucha;
Gospodarstwo Rolne Krzysztof Sadłoń – mąka orkiszowa i naturalna maść z konopi siewnej;
Zakład Przetwórstwa Mięsnego KADAMIR – wędliny własnego wyrobu, kiełbasy, wędzonki, garmażerka;
Rolniczy Handel Detaliczny, Sprzedaż Bezpośrednia Sanocki Przemysław – miody, produkty pszczele dżemy domowe;
Gospodarstwo Rolne Krzysztof i Jolanta Sęk – orzechy laskowe;
ZAGRODA NIEBOROWO Edyta Pajor – wyroby garmażeryjne: pasztet z królika, pasztet z gęsi, pasztet z indyka, okrasa z gęsi oraz okrasa z kaczki;
Komentarze
0