Szczecińscy policjanci i pracownicy Sanepidu wzięli dziś z rana pod lupę pojazdy znajdujące się w okolicy Manhattanu, w których przewożono żywność. Jakie efekty?

Skontrolowano 25 pojazdów przewożących mięso, wędliny, warzywa i pieczywo. Poza rutynowymi kontrolami trzeźwości kierowców, wymaganych dokumentów czy stanu technicznego pojazdów, do kontroli przystępowali pracownicy Sanepidu. Dwóch kierowców ukarano mandatem za brud i bałagan w skrzyni ładunkowej. Pouczenia dostało sześciu kierowców, m.in. za brak książeczki zdrowia, dokumentacji dezynfekcji pojazdu czy fartucha ochronnego.

Wśród skontrolowanych pojazdów były również te kontrolowane przy poprzednich działaniach. Nie stwierdzono w nich uchybień – podaje aspirant Zenon Butkowski. Mimo poprawy w zakresie transportu żywności, jaką zauważyli policjanci w stosunku do poprzednich kontroli, policjanci zapowiadają kolejne działania.