W najbliższą sobotę, 1 października 2022, przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się 14. w tym roku edycja „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.

Swoje stoiska wystawią lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów, przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie domowych przysmaków i słodkich wypieków przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, wędlin, tradycyjnego paprykarza i miodów. Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa od godz. 09.00 do 13.00.

Lista wystawców:

  • Irgo - wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami.

  • Gospodarstwo rolne. Norbert Dobosiewicz - marwicki pasztet z królika i z kaczki.

  • Gospodarstwo ekologiczne Frykas - sery dojrzewające krowie, kozie i owcze.

  • Pasieka Miody Jana - „Akacjowy Miód Cedyński”.

  • Ryby z Wyspy Wolin - „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.

  • RolMar - tradycyjne wędzonki.

  • Gospodarstwo rolne. Ewa Rzepnikowska - jajka, ogórki i kapusta kiszona.

  • Gospodarstwo rolno - sadownicze. Leokadia Nowak - jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.

  • Gospodarstwo Rolne Agnieszka Jäger - domowe przetwory, ciasta, syropy konserwowe, dżemy.

  • Tomasz Sadowski. Cuda z ula - miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem.

  • Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak - warzywa sezonowe, jajka.

  • Gospodarstwo rolne. Paolo Cesqui - ser typu włoskiego, sery naturalne z przyprawami: oregano, czarnuszką i orzechem włoskim.

  • Pasieka Haliny i Jana Kociołków - miody lipowe i mniszkowe.

  • Gospodarstwo rolne. Jan Pawlonka - mleko, sery kozie i krowie.

  • KGW „Magnolia” - domowe wypieki i przetwory.

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego „KADAMIR” Kacper Chojnacki.