Jak realizować sprzedaż do Anglii? Jak rozumieć nowe procedury? Regionalne Centrum Innowacji i Transferu Technologii Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego serdecznie zaprasza do udział w webinarze organizowanym w ramach działalności Enterprise Europe Network, podczas którego zaproszeni eksperci opowiedzą o kwestii odpraw celnych w handlu z Wielką Brytanią po Brexicie.

Uczestnicy webinaru będę mieli okazję poznać zasady realizacji sprzedaży do Anglii, w tym również poprzez platformy e-commerce. Poznają na praktycznych przykładach realia dotyczące procesu logistycznego i celnego w imporcie, eksporcie i tranzycie towarów między Polską a UK. A co najważniejsze, będą mieli możliwość przedyskutowania swoich problemów dotyczących odpraw celnych, przepisów i nowych regulacji zarówno w trakcie szkolenia, jak i po jego zakończeniu w ramach indywidualnych konsultacji.

Na pytania odpowiedzą prowadzący webinaru: ekspertka agencji CSL, Agnieszka Kamińska, przybliży kwestie importu i eksportu do i z UK. Cennymi źródłami informacji będą także kierownik agencji celnej CSL, Magdalena Bojanowska, która ustalała interpretację przepisów celnych z KAS i jak nikt zna się na polskich procedurach celnych związanych z Brexitem, oraz manager ds. rozwoju CSL, Przemysław Hołowacz, który wspierał klientów przy realizacji odpraw celnych do i z UK.

– Eksperci z agencji celnej CSL jako pionierzy w naszym regionie a także w Polsce zajmowali się rozwiązywaniem kwestii celnych po Brexicie dla firm, które importują i eksportują towary w relacji z Wielką Brytanią – zaznacza Jacek Wójcikiewicz z Regionalnego Centrum Innowacji i Transferu Technologii.

Webinar odbędzie się w najlbiższą środę, 19 maja, w godzinach 10-13. Zapisać można się za pośrednictwem strony internetowej: https://innowacje.zut.edu.pl/wydarzenia/i-po-brexit-czyli-jak-skutecznie-prowadzic-biznes-z-wielka-brytania

Szczegółowych informacji na temat szkolenia udziela konsultant Enterprise Europe Network, Jacek Wójcikiewicz: Jacek.Wojcikiewicz@zut.edu.pl, tel. 725 29 28 12.