spotkania

Tydzień Ziemi 2017: spotkania z podróżnikami

Photo credit: Foter.com

Gdzie?
Wydział Nauk o Ziemi przy ulicy Mickiewicza 18
Kiedy?
Środa, 19.04.2017
O której godzinie?
17:00
Do kiedy?
Piątek, 21.04.2017
Do której godziny?
20:00
Za ile?
darmowe
Opis wydarzenia
W dniach 19-21 kwietnia zapraszamy na trzy wieczory niezwykłych podróży. Zaczynamy w środę, 19 kwietnia, od Maroka, zwiedzając później aż siedem mórz, by finalnie wylądować w Birmie. W czwartek, 20 kwietnia, ruszymy dookoła Świata (dosłownie), choć później zatrzymamy się kolejno w: Kenii, Iranie, a na koniec i tak złapiemy autostop po Europie. W piątek, 21 kwietnia, ugryziemy znów kawałek Świata, tak po prostu. A później? Później będziemy jeszcze w Izraelu i Jordanii, ale też Gruzji i Armenii. A na sam koniec dowiemy się, jak smakuje Azja.
Na tegorocznych „Wieczorach z Podróżnikami” widzimy się codziennie od godziny 17:00, w budynku Wydziału Nauk o Ziemi przy ulicy Mickiewicza 18.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny!

19.04.2017 (środa)
Miejsce: Wydział Nauk o Ziemi US
ul. Mickiewicza 16A, sala 316
17:00 | Robert Szyjanowski: Dzikie Maroko w środku lata
18:00 | Podróżnik niespodzianka
19:00 | Paweł Głaz: Siedem Mórz
20:00 | Jacek Kaliciński: Myanmar - kraj dla podróżników, czy turystów? Co zobaczą tam jedni i drudzy. Myanmar (d. Birma) w latach 2010-2016

20.04.2017 (czwartek)

Miejsce: Wydział Nauk o Ziemi US
ul. Mickiewicza 16A, sala 316
17:00 | Ryszard Tunkiewicz : Dookoła Świata przez 8 kontynentów - śladami Polonii na Świecie
18:00 | Zbigniew Głąbiński: Kenia - tam gdzie śpiewają akacje
19:00 | Dominik Zawadzki: Iran oczami geografa
20:00 | Piotr Jadacki, Rafał Gmiter: 2700 kilometrów w 8 dni - czyli autostopem przez Europę

21.04.2017 (piątek)

Miejsce: Wydział Nauk o Ziemi US
ul. Mickiewicza 16A, sala 316
17:00 | Szczepan Ligęza: Ugryźć kawałek świata
18:00 | Daniel Matysiak: Izrael i Jordania
19:00 | Igor Skawiński: Gruzja, Armenia. Lato.
20:00 | Karol Sarosiek: Jak smakuje Azja?
Komentarze

Jeszcze nikt nie dodał komentarza, bądź pierwszy!

Skomentuj

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.
akceptuję